Brandmeld en ontruimingsinstallatie

Met enige regelmaat melden de nieuws kanalen weer dat er een pand of woning in vlammen opgegaan is. Een vaak gehoorde uitspraak is ook "Het pand kan als verloren worden beschouwd". Of het nu over een woning of bedrijfspand gaat. Dit wilt toch niemand horen? Misschien is niet iedere brand te voorkomen, maar met een goede brandmeld en ontruimingsinstallatie kan in ieder geval de schade tot het minimum beperkt worden. Ondanks dat een woning geen bedrijfspand is, hebben ze wel allebei één ding gemeen. Dat is het tijdig alarmeren van de mensen. Hierdoor kan in een vroeg stadium van de brand mogelijk de brand al gedoofd worden en/of iedereen in veiligheid gesteld worden. Hoe vervelend een brand ook is. Het mag nooit een mensenleven kosten.

Niet gecertificeerde installaties

Dit type installatie komt vaak voor bij particuliere woningen. Men wil een brandmeld en ontruimingsinstallatie maar dan zonder certificaat. Wij van Elektro Installatiebureau Derks nemen iedere situatie en installatie even serieus. Of het nu wel of zonder certificaat is. De installatie moet ten aller tijden even betrouwbaar zijn. De brand moet zo snel mogelijk gedetecteerd worden zodat alle aanwezigen op tijd geallarmeerd kunnen worden.

Gecertificeerde installatie

Het is van groot belang dat een brandmeld en ontruimingsinstallatie aan de strengste eisen van de wet voldoet. Hierdoor wordt niet alleen in de ontwerp fase een goede installatie ontworpen, maar wordt deze ook na oplevering voorzien van een certificaat. Alle brandmeld en ontruimingsinstallaties die wij leveren worden in het ontwerp traject samen met een projecteringsdeskundige ontworpen. Vervolgens nemen wij het in uitvoering en zal na oplevering van de installatie door de projecteringsdeskundige gecontroleerd worden of de installatie voldoet aan het plan van eisen.

Om de certificaat te behouden dient regelmatig een onderhoudsbeurt uitgevoerd te worden. De frequentie waarin dit plaats zal vinden wordt bepaald aan de hand van de risico classefisering. Globaal kunnen wij stellen dat dit één maal per jaar voorkomt. De onderhoudsdeskundige komt uw installatie inspecteren. Alle brandmelders worden door de onderhoudsdeskundige gecontroleerd. Maar ook de ontruimingsinstallatie wordt gecheckt. Dit alles zal in een onderhoudsrapport samengevat worden en vervolgens aan u gepresenteerd worden.

Bezig met laden...